Kul på vattnet i Norrsundet

Skrivet 2018-07-09

Lördagen den 7 juli genomförde Norrsundets Motorbåtsklubb den första "prova på dagen" för barn och ungdomar vid sin klubbstuga på Finnharen. Vädret var strålande med sol och vind för optimistseglarna och med en vattentemperatur som var tillräckligt hög rapporterar Janne Holm sammankallande i ungdomskommittén.

Vid starten klockan 10 hade många förväntansfulla barn och vuxna redan samlats och den första som gav sig ut för att prova på var en kille från Bergby som tillsammans med seglarinstruktören Christer gav sig ut i en optimistjolle, och snart var verksamheten i full gång.


 

Instruktörerna Madde, Claes och Bosse hade fullt upp med att hjälpa ut alla på vattnet, och så fortsatte det hela dagen. Många föräldrar passade även på att prova kajakpaddling medan andra testade kanadensare med sina barn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Under eftermiddagen var det mest supparna som användes vilket säkerligen bidrog till mängden badtillfällen i sommarvärmen.

Klubben bjöd på kaffe, varm korv, hamburgare samt saft, och bullar som som skänkts av Bergby Konditori.

Folk kom och gick under hela dagen och cirka 100 personer i olika åldrar passade på att ha "Kul på vattnet" meddelar Janne som riktar ett tack till alla som bidrog till en alltigenom lycka dag.

Lördagen den 21 juli bjuder NMK på "Kul på vattnet" igen, men då vid Totrabadet i Hamrånge.