Gårdskär invigt

Skrivet 2016-06-08

Lördagen den 4 juni var det dags för invigning av ännu en i raden av besökshamnar som byggts upp i Gävlebukten under de senaste åren.


Vid inloppet till Gårdskärs fiskehamn finns en skyddad plats dit lokalbefolkningen och båtfolket sökt sig för bad och övernattning i skydd från havet sedan urminnes tider.

För tre år sedan började GBF tillsammans med Skutskärs BK planera för en utbyggnad av stället, och nu är vi i hamn med uppförande av bryggor, bojar, trädäck, grill, bord och bänkar och allt vad som behövs för en besökare.

 


Skutskärs BK har fått ett arrendekontrakt till en symbolisk kostnad av Länstyrelsen i Uppsala län, som ser positivt på den här sortens verksamhet. Älvkarleby kommun och GBF har skjutit till ekonomiska medel för projektets genomförande.

För det praktiska genomförandet har medlemmar ur Skutskärs BK svarat för drygdelen, men även vi från GBF har varit med och spikat och skruvat en del. Skutskär BK har även tagit på sig tillsynsansvaret för anläggningen som är öppen och fri att använda för allt rörligt friluftsliv i området.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göran Persson, Günther Karl, Tommy Sandin och Håkan Wahlgren 

Inom GBF har vi byggt upp ett samarbete med våra grannförbund både norr- och söderut, därför var det särskilt roligt att Günther Karl, ordföranden i Hälsinglands Båtförbund samt Göran Persson och Håkan Wahlgren, ordförande respektive sekreterare i Roslagens Båtförbund anlände till invigningen.

I bagaget hade herrarna med sig en livboj med vidhängande påle och fäste, som Günther monterade på platsen vilket betyder att även våra grannförbund bidragit till säkerheten vid vår nya besökshamn. Det som återstår är en flytbrygga för mindre båtar, men en sådan är på G som det heter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett särskilt tack till Jim Sjöström som klippte det blå bandet efter att ha gjort ett kanonjobb som projektledare..

Och tänk vad lätt det är att jobba med båtlivsutveckling när alla hjälps åt..

redaktörn