Det regionala skärgårdssamarbetet lever

Skrivet 2016-09-13

 

Måndagen den 12 september träffades delar av styr- och projektgrupperna för ett möte. Günther Karl, ordförande i Hälsinglands Båtförbund hade arrangerat en fantastisk heldag i Söderhamns skärgård med strandhugg på Enskär och Rönnskär där vi åt utomhuslunch i solen intill det gamla lotshuset med fri sikt mot Finland.


Förutom Tommy Sandin och undertecknad från Gästriklands Båtförbund deltog Hälsinglands- och Roslagens Båtförbund, Länsstyrelsen Gävleborg, Hudiksvalls- Tierp och Sandvikens kommuner.

 

Under mötet beslutades att en arbetsgrupp bestående av representanter från respektive kustkommun och båtförbund skapas. Arbetsgruppens uppgift blir att ta fram en inre, skyddad farled för fritidsbåtar efter hela kuststräckan. Leden skall utmärkas på sjökort med markeringar för avstickare mot intressanta besöksmål och skyddade hamnar. Roslagens Båtförbund utsågs till sammankallande för arbetsgruppen och Gästriklands Båtförbund kallar till nästa möte som skall hållas innan årskiftet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En mycket intressant dag där vi fick ta del av, och se hur långt framme Söderhamns kommun är då det gäller utveckling och skötsel av skärgården.

Söderhamns kommun ställde också upp med båten "Hulda af Söderhamn" , med skepparen Per Åker och kommunens skärgårdsansvarige Henrik Olsson som inte bara var en engagerad och kunnig guide utan också ett lysande exempel på hur bra det kan bli när rätt man hamnar på rätt plats.

redaktörn