Anders slaskar och jul braskar

Skrivet 2018-11-30

 

Så säger bondepraktikan, om det blir så är svårt att sia om. Men att det kommer tillräckligt med kyla i vinter för att frysa sönder ett dåligt batteri behöver vi inte tvivla på.

Läs mer...


Gör en koll i hamnen

Skrivet 2018-02-11

 

Tänk på att hälften av alla båtmotorstölder sker under vinterhalvåret.

Därför kan det va klokt att ta en extra tur till hamnen, även under icke dagtid.

Om inte annat så för att göra jobbet mer spännande för den yrkesgrupp som varken räds kyla eller mörker i sin yrkesutövning.Kolla batteriet innan kylan kommer

Skrivet 2017-12-26

 

En tur till hamnen med en multimeter i mellandagarna, och i god tid innan den riktiga kylan sätter in kan vara en god idé om man är osäker på batteriets status.

Det går bra att låta batteriet stå kvar i båten. Batterier mår bara bra av att stå kallt. Men det förutsätter att dom är ordentligt laddade, annars blir det bekymmer.

Läs mer...


Glöm inte batteriet

Skrivet 2017-11-20

 

Ett fulladdat batteri i bra skick kan gott och väl stå kvar i båten under vintern.

Vätskan i ett vanligt blybatteri är en blandning av vatten och svavelsyra och i ett fulladdat batteri är syra-koncentrationen hög och då klarar det temperaturer ned mot -60 grader Celcius.

 

 

Båten på bilden har inget med artikeln att göra.

I ett urladdat batteri binds syran som blysulfat i batteriets plattor vilket gör att det blir mindre syra i vattnet och då kan fryspunkten bli så hög som -7 garader om batteriet är helt urladdat.

 

   

Läs mer...


FÖRANKRA FÖR STORM ÄVEN PÅ LAND

Skrivet 2017-11-19

 

I november är det normalt att vädret är onormalt.

Det är nu man riskerar att råka ut för de där oväntade men häftiga höststormarna, eller snöovädren som förstärks när den kalla luften norrifrån krockar med den varma och fuktiga luften i våra trakter.

Läs mer...


Första Föregående | Sidan 1 av 20 | Nästa Sista
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20